Schvung jobbar med förändringsprocesser på individ, organisations och samhällsplan. Bl a driver vi samhällsentreprenörs och integrationsprojektet MYWAY, processleder attitydprojektet Gilla Karlshamn samt hjälper flertalet organisationer att nå nya mål och få bättre företagskultur. Utöver ordinarie verksamhet arrangerar vi, på ideell basis, olika events med fokus på jämställdhet och jämlikhet och vi skulle vilja tipsa om två kommande händelser:

  • 6 mars arrangerar Schvung en föreläsning om feminism och demokratins uppbyggnad med Gudrun Schyman. Föreläsningen hålls på Gourmet Grön kl 0830 och är kostnadsfri. Lokalen tar 100 personer och det ser ut som vi blir runt 80-100 personer.
    Länk till Facebook-eventet
  • 12 mars åker Schvung, projektledaren Fariha Sattar och ca 30 nyanlända kvinnor till Holjebadet i Olofström för att under Ladies Night lära sig att simma. Holjebadet arrangerar Ladies Night varje söndag mellan kl 18-20. Många kvinnor vill lära sig simma och behovet har kommit upp genom ett projekt i MYWAY där en av våra deltagare, Fariha Sattar, jobbade ihop med KABO för att öka integrationen i samhället och i bostadsområdena.

BLT, Sydöstran och 24Blekinge har uppmärksammat vårt arbete.