MYWAY är ett projekt som är framtaget och drivs av Schvung. Projektet är 6 månader långt och vänder sig till arbetssökande som vill göra en förändring i livet. 10-12 personer får möjligheten att utveckla sig själva och sin stad tillsammans med andra. Resultaten från tidigare MYWAY-projekt är strålande: 85% av deltagarna går sin egen väg vidare till anställning, eget företagande eller studier. MYWAY genomfördes under 2017-2018 i tre orter; Ronneby, Karlshamn och i Olofström.

Frågor & svar

VAD ÄR MYWAY?
MYWAY är ett projekt där du får möjlighet att utveckla dig själv och staden du bor i tillsammans med andra. Du som person får en tydligare riktning framåt samtidigt som du blir mer delaktig och har möjlighet att påverka staden du bor i.

NÄR STARTAR MYWAY OCH HUR LÄNGE PÅGÅR DET? 
MYWAY startar den 23 oktober 2017 på tre olika orter (Ronneby, Karlshamn och Olofström). Projektet pågår i sex månader och slutar den 20 april 2018.

VEM KAN SÖKA TILL MYWAY?
Du har chansen att söka till MYWAY om du är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen. Det finns 10-12 platser/ort. Alla har lika stor chans att få en plats. Målet är att gruppen ska ha så stor mångfald som möjligt när det gäller exempelvis kön, ålder, modersmål, bakgrund och livserfarenhet.

VILKEN ERSÄTTNING FÅR JAG NÄR JAG GÅR MYWAY? 
När du deltar i MYWAY får du samma ersättning som du får när du är arbetssökande.

HUR SÖKER JAG TILL MYWAY?
Just nu går det inte att ansöka till MYWAY.

HUR FUNKAR MYWAY?
I MYWAY jobbar vi efter konceptet ”learning by doing”. Det betyder att vi gör mycket praktiska övningar och är delaktiga i samhället. Vi skapar ett stort kontaktnät genom exempelvis inspirationsföreläsningar och studiebesök. MYWAY utformas utefter deltagarnas intressen, mål och behov.

VARFÖR SKA JAG SÖKA TILL MYWAY?
Genom MYWAY ökar du dina chanser till att få jobb, får en tydligare riktning i livet, och ökar ditt inre driv och självkänsla. Du får verktyg i att stärka sin kommunikationen, ökar ditt kontaktnät och blir blir delaktig i samhället. Vi jobbar tillsammans och går från idé till genomförande.

VAR FINNS MYWAY?
Olofström
Innovation Park, Västra Storgatan 20. Vi kommer dela lokaler med företagen Binar, ÅF och Xpert el.

Ronneby
Soft Center, hus III, plan 2. Vi delar våningsplan med bl a Kaoskompaniet, olika IT-bolag, Sverigetaxi och Kvinnojouren.

Karlshamn
NetPort Science Park, Biblioteksgatan 5. Här sitter vi i öppna ljus lokaler och delar bl a kök med Noda och Blekinge Tekniska Högskola.

VEM DRIVER MYWAY?
MYWAY är framtaget och drivs av företaget Schvung. Det finansieras av Arbetsförmedlingen.