Simma med Schvung

Äntligen har vi hittat en lösning där vi får hyra en bassäng och ha simskola för endast kvinnor. Vi vill sänka trösklarna och få fler att bli vattenvanan och simkunniga. Blekinge och Karlshamn har många fina badplatser, underbar skärgård och stora möjligheter att röra sig i en underbar miljö nära havet. Om du är vattenrädd och inte kan simma begränsas dessa möjligheter.Det ville vi ändra på! 

Tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge arrangerade vi under hösten 2019 simskola för drygt 30 kvinnor. Kursen varar under 14 veckor och avslutades till jul. 

Resultat var enastående. Flera av kvinnorna har på egen hand gått till det kommunala badet och simmat med sina barn , åkt med skärgårtrafiken och varit på kommunala badstränder. Att vara vattenvan och känna sig trygg i havsnära miljöer ökar den sociala hållbarheter och ger ett mer inkluderande samhälle.  

 

Schvung tror på ett jämlikt och jämställt samhälle.
Simkunnighet bidrar till ökad social hållbart och ett mer inkluderande samhälle.
"Tänk att jag nu simmar helt själv. Jag som drunknat en gång tidigare och varit så rädd för vatten. Nu doppar jag huvudet utan problem och simmar helt själv. "
Nada
Deltagare
"Jag vill säga tack så jättemycket till er för att ni gett mig en chans att lära mig simma. Jag kan simma i havet nu, inte så djupt men jag har vågat göra något som jag inte vågat göra innan."
Lamees
Deltagare

Simma med Schvung i media