2,5 miljoner kronor för att sprida lyckat projekt

Vinnova som bl a vill främja social innovation i Sverige har nu beviljat Schvung med projektparter medel för att under 2 år utveckla och sprida konceptet ”Seniorer för liv och lust” inom och utanför Blekinges gränser. Projektet är i storleken 2,5 miljoner totalt. Alla kommuner som har hög arbetslöshet och/eller många nyanlända och en växande åldrande befolkning är våra målgrupper. Vi kan hjälpa kommuner och regioner att göra ekonomiska vinster och skapa social hållbarhet och det känns fantastiskt att nu få fokusera på det här viktiga arbetet.

– Drömmen är att få fortsätta göra skillnad i Karlshamn samtidigt som vi hjälper kommuner runt om i hela Sverige att göra samhällsvinster, säger Schvungs vd Sofie Andersson i en kommentar.

Schvung har har jobbat med sociala innovationer sedan 2014 och blivit riktigt bra på det. När nu konceptet ska spridas vidare behöver Schvung hjälp av fler experter och har därför inlett samarbete med projektparterna Region Blekinge, NetPort Science Park och Karlshamns kommun. Dessutom ser de aktörerna samarbetet som en win-win vilket är en förutsättning för engagemang och framgång.

Tillsammans med våra projektparter har vi nu alla förutsättningar att sprida vår tjänst och skapa något riktigt bra, säger Cissi Dahl som är en av grundarna i Schvung.

Jag ser en enorm utveckling hos de individer som varit med i projektet. Många av dem har valt att studera vidare till undersköterska/sjuksköterska och någon arbetar vi redan tillsammans med – det är ju så klart jättepositivt för vår kompetensförsörjning.

Läs om det i media.
I Sydöstran 14 mars Schvung ska sprida lyckat projekt
I BLT den 10 mars Blekingeföretag beviljas 2,5 miljoner kronor i stöd
I BLT den 16 mars De hoppas sprida projekt

Dela den artikeln